Perempuan Berhijab Tak Berfashion?

Views

Assalamualaikum.
Hey guys and girls. Apa khabar semua? Hope sihat la ye semuanya. Harini saya nak cakap pasal fashion sikit, dengar citer perempuan berhijab tak berfashion? eh.eh. sedap mulut je kau bedah oi. Tak nampak ke perempuan berhijab kat luar sana yang cantik-cantik dan vogue tu? Tula tak up to date betul kau bedah, men cakap je. Sekarang bukan orang yang seksi meksi dan Hot je leh fashion ok. Perempuan berhijab pun HOT juga tapi kena dengan gayanya. Betul tak?

Zaman sekarang model muslimah dah ada diperagakan tau. Kalau dulu mungkin fashion untuk perempuan berhijab kurang tapi sekarang dah berlambak. Bila tengok kat shopping mall tu banyak je pakaian dan aksesori yang sesuai untuk perempuan berhijab. Jadi tak ada lagi la orang kata perempuan berhijab ni tak up to date dalam fashion. Kalau nak tau pertunjukan fashion bagi pakaian muslimah pun dah ada sekarang tau, memang semua orang boleh nampak cantik. Anda semua suka tak? Tak suka sudah.

Sebenarnya saya rasa seronok bila dah banyak pakaian yang menampakkan ciri-ciri muslimah. Dengan cara ni kita dapat tarik masyarakat beragama lain masuk Islam. Bukan sahaja pakaian jalan je ada tau, disebabkan pereka fashion sekarang pun dah ramai berhijab mereka dah pelbagaikan. Semua jenis pakaian boleh didapati contohnya pakaian sukan, bersantai, swimming suit pun ada tau. Jadi tak ada masalah kan untuk sesiapa yang berhijab untuk jalankan altiviti lasak sikit. Dunia dah moden mestilah semua benda mudah dapat kan dan anda cuma tinggal pilih je. Jadi semuanya terletak di tangan kita untuk memilih apa yang terbaik :) Semoga kita cantik dilihat yang di atas sana juga. Renungkan.:)


Hey awak,Terima kasih sudi membaca.Datang lagi ye:)

18 bebelan setia:

pinky_liscious said...

sokong...sekarang ni takleh cakap da pmpuan bertudung old fesyen or ape2 je la..sebab dalam dunia skrg semuanya moden... tengok la artis pun da ramai bertudung and cantik2 fesyen diorg...sokong cik rosalia...

Adzrien Shoppe said...

akak pandang 2 kali mereka yg berniqab. cantik.. tapi belum ada kekuatan lagi. dengarkan syair hijab di sini http://www.adzriel.com/2011/10/syair-hijab-menyentuh-hati.html

bloghok said...

separa sokong...kahkahkah...

Qaseh dalia adelia said...

yup boleh je berfesyen ..
tapi kene ingat hijab bukan sekadar fesyen hehehe

Rosalia said...

pinky : thanks:)
adreina : ok.thanks coming
bloghok : tak kisah semua ada ndpt masin2.:)
qaseh : betul tu :)

Pendamba Mawar said...

selagi masih menutup aurat

Rosalia said...

PM; itu yg pntg :)

Saiazuan said...

dlu aku slalu trtanya2.. perlu ke fesyen?

tp skrng aku dpt jawapan, fesyen bkn brgaya semata2.. ia adalah untuk naikkan konfiden dalam diri tu.. :D

Saiazuan said...

p.s u r selected in my new bloglist.. congrats.. :D


jgn lupa add me in ur bloglist... hehe

Rosalia said...

saiazuan : wah! good2:) thanks.

eisyaawie said...

bertudung pon cantik.,,....

gadizgula said...

x salah untuk berfesyen. tp biler dah pakai hijab kene amik serius apa yng kita pakai. jgn hanya tudung di kepala, pakai inner lengan panjang (dgn baju x berlengan) yg kebanyakannya fit dah dianggap menutup aurat. takut di salah erti dan dipertikaikan nanti.

p/s: akk pun masih lg xde kekuatan nak menahan dugaan untuk betul2 mengaku yg akk telah menutup aurat dgn sempurna..

zOeY zAu YaH said...

dah byk kemudahan dan fashion untuk wanita berhijab skang nih..so no excuse untuk berhijab =)

Atiqah Wadiah said...

betoll~skrg dh byk model2 muslimah peragakan pakaian2 muslimah <3

sis92 said...

ppuan hari ini ramai mjadi mangsa fesyen :)

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

insyaAllah cuma jangan ketat ketat je...

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

yang penting tak selekeh, berbau (ramai dulu pakai tudung berulang2) tak longgar sangat tak ketat sangat. Sederhana je. Dulu tudung nam menampakkan kecantikan seseorang, habis muka cantik jadi selebet kalau tak pandai mengayakan tudung. So mereka memilih untuk tidak bertudung. Tapi sekarang banyak yang cantik cantik, MUDAH pulak tu.

syakey said...

comel gilesss gamba katun muslimah tuuuu

;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
copyright.TheEndOfTheStory;)